fredag 25 mars 2011

Spring för barnen

Besökte i torsdags INTERSPORT:s nyöppnade butik på Drottninggatan i Stockholm. Där kunde man springa/gå på ett löpband och för varje km så skänktes 100:-- till Rädda Barnen. Gjorde själv 1,6 km vilket blev 160:--. Funderade på detta när jag senare på kvällen satt och bloggade.

Vilken härlig känsla, att som jag, gå snabbt på ett löpband (första gången förresten) i 1,6 km och därmed bidrar med 160:-- till två välgörande ändamål. Dels mitt eget välbefinnande. Men framför allt att få vara med och bidrar med pengar till utsatta barn i världen.

Här kom nu min fundering. Varför inte utmana alla som springer, gå eller vandrar, antingen det är träning eller tävling, att skänka 1 krona för varje km man gör. Genom träningen/tävlingen skapar man en bra grund för sin egna hälsa men även för våra barn och deras möjlighet till ett rikt liv.

Gör man ett litet räkneex, för var och en som springer Stockholm Marathon blir det 42 kronor och om alla 20 000 genomför loppet skulle det blir 840 000 kronor. Då är det bara ett lopp. Tänk då alla träningskilometrar som görs och alla andra lopp. Det är bara att gå in Funbeat:s sida över lopp och tävlingar för löpning, finns massor.

Vill ni antar utmaningen och skänka 1 krona för varje kilometer du träna eller tävla.
Swedish Alpine Ultra, 110 km ger 110 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar